суботу, 11 квітня 2015 р.

Семінар для учасників навчально-виховного процесу зібрав 32 фахівці з 14 областей України

Протягом 7-8 квітня в Києві пройшов Всеукраїнський навчально-методичний семінар «Соціально-педагогічна та психологічна допомога учасникам навчально-виховного процесу в період конфлікту в Україні». 

Організаторами семінару виступили Український науково-методичний центр практичної психології та соціальної роботи МОН України та Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна».

Впродовж семінару 32 члени Національної тренерської мережі Центру "Ла Страда - Україна" пройшли підготовку з питання надання соціально-педагогічної та психологічної допомоги учасникам навчально-виховного процесу в сучасних кризових умовах для роботи в 14-ти областях України. Полтавську область представляли Лілія Дмитренко (м. Комсомольськ) та Сергій Зуєв (Пирятинський район).

Президентка Центру «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко подякувала Міністерству освіти і науки України та Українському науково-методичному центру практичної психології і соціальної роботи за співпрацю і зробила загальний огляд ситуації в країні. 

Катерина Левченко зазначила, що проведений моніторинг діяльності тренерів у жовтні-грудні 2014 р. показав необхідність приділення уваги питанню підвищення психологічної грамотності всього населення для того, щоб люди могли ідентифікувати свої проблеми і звертатися по допомогу. 

Директор Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи Панок Віталій Григорович висвітлив актуальні напрями роботи психологічної служби системи освіти в період конфлікту. 

Дитячий психотерапевт, доктор філософії з медицини Сергій Богданов розкрив тему психологічної грамотності, його доповідь про допомогу дітям у подоланні стресу, а також необхідність індивідуального підходу до кожної дитини викликав активну дискусію та обговорення реальних історій багатьох тренерів. 

Тренери НТМ поповнили знання про основні напрями та зміст соціально-педагогічної роботи з педагогами, дітьми та батьками в період конфлікту, профілактику посттравматичних стресових розладів у дітей, формування навичок безпечної поведінки в дітей в сучасних умовах; можливості отримання необхідної гуманітарної, психологічної, соціальної та правової допомоги дітям та їхнім сім’ям, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. 

Учасники заходу отримали сертифікати за підписом президентки "Ла Страда-Україна" Катерини Левченко та директора Науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи України Віталія Панка.

Семінар відбувся в рамках проекту «Гуманітарна допомога для внутрішньо переміщених осіб та громад, які зазнали наслідків конфлікту в Східній Україні» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини у співпраці з «Діаконія Катастрофенхільфе».

0 коммент.:

Дописати коментар