пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

Активісти навчаються допомагати вимушеним переселенцям

20 грудня у Кременчуку завершилась психологічна частина програми «Через допомогу тим, хто допомагає, до нужденних», організованої Кременчуцькою ГО «Академія розвитку гуманітарної освіти».

Навчання проводиться для волонтерів, представників громадських організацій та працівників місцевого самоуправління міст Кременчука, Комсомольска, Світловодська, які займаються допомогою вимушеним переселенцям.

В навчальних тренінгах беруть участь три активістки Комсомольської громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» Анастасія Макаренко, Маргарита Карцева та Юлія Гнойова.

Психологічна частина тренінгів складалась з трьох частин по два дні. Перелік психологічних тренінгових блоків наступний:

1. «Емоційне вигорання. Профілактика, корекція, попередження» (21-22 листопада). Над тренінгом працювали Євгенія Крисіна та Віталія Дробот.
2. «Методи вирішення конфліктів без переможців та переможених» (5-6 грудня). Над тренінгом працювали
Світлана Шараз та Олена Підуст.
3. «Супервізія вирішення конфліктів. Види груп, методи створення груп самодопомоги та керування ними» (19-20 грудня). Над тренінгом працювали Світлана Шараз та Олена Підуст. 

На основі проведених тренінгів складено посібник «Помічник Волонтера», котрий містить всю теоретичну інформацію та практичні рекомендації по проведених тренінгах.

Значну допомогу в проведенні останніх двох тренінгів надала директор Комсомольського міського територіального центру соціального обслуговування «Калина» Лідія Бабич. Вона рецензувала роботу тренерів та виступила на тренінгах, ділячись з волонтерами знаннями й досвідом роботи.

Організатором навчання виступає Інститут міжнародної співпраці Асоціації народних університетів Германії (
DVV Internanional) та ГО «Інформаційно- дослідницький центр «Інтеграція та розвиток» за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини. Заходи проходять в рамках проекту «Спільне майбутнє українського суспільства після Майдану. Сприяння взаємопорозумінню і співпраці в превенції конфліктів».

Програма тренінгів на цьому не завершилась. В січні 2015 року планується провести тренінг з правових основ волонтерської діяльності. Також заплановано підведення підсумків всього курсу під час роботи круглого столу. Організатори заходу запрошують до участі волонтерів, що працюють з переселенцями, а також тих, хто допомагає нашим військовим в зоні АТО.

За повідомленням керівника програми Івана Скибиляка.

0 коммент.:

Дописати коментар