неділю, 21 вересня 2014 р.

У Комсомольську вшосте відзначили День батька

21 вересня в дитячому містечку, яке часто називають «територією позитиву, радості і щастя», зібралися дорослі і маленькі комсомольчани, щоб відзначити Всенародний День батька.

Розпочали танцювальним флешмобом, який організували учасники Школи танцю Джаз модерн «РЕМА». Серед них був Максим Цимбал, один з керівників «РЕМА», разом із своєю донькою Ніколь. Вони навчили дітлахів нескладним танцювальним рухам і потім разом виконали танець, присвячений татам.

Основною метою заходу стало привернення уваги комсомольчан до проблем батьківства, яких нині чимало. Тож окрім флешмобу, відбулась ще й просвітницька акція «З Днем батька!». Акційні флаєри окрім вітальних слів, містили й послання для чоловіків, які є батьками, і юнакам, як майбутнім батькам. Йшлося про те, що батько має відповідати за збереження життя дитини, брати активну участь у виховному процесі в тандемі з матір’ю, опікуватись духовним розвитком дитини, а також відповідати за матеріальне забезпечення своєї сім’ї, але таким чином, щоб робота не руйнувала здорових стосунків у родині.

Цьогоріч Всенародний День батька в Україні співпав з ще однією дуже важливою датою - Міжнародним Днем миру. Тож комсомольчани взяли участь в ще одній акції «Батьки і діти - за мир!». Діти і дорослі зробили спільний плакат, який прикрасили паперовими голубами, щиросердно бажаючи миру рідній країні.


Організаторами заходу стала громадська організація «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС» разом з Неллі Карпець, депутатом Комсомольської міської ради. З поважних причин Неллі Ростиславівна особисто не змогла взяти участь у відзначенні Дня батька, але передала учасникам свої вітання і пропозицію щорічно відзначати в дитячому містечку це свято.

Партнерами заходу виступили Школа танцю Джаз модерн «РЕМА», відділ фізичної культури та спорту виконкому Комсомольської міської ради, центральна публічна бібліотека м. Комсомольська, ПП Будзинський, ДНЗ «Росинка», ДНЗ «Попелюшка», ДНЗ «Чебурашка», ДНЗ «Горобинка», медіа-група «Новости Комсомольска Online».

Дирекція ГО Центр «РОДІС» висловлює подяку за участь в організації Дня батька всім партнерам, а також активістам Олегу Ржавіну, Марії Шешені, Катерині Гуржій, Олені Середі, Анастасії Походій, Дар'ї Прохорович, Софії Макаренко, Вікторії Пальосі і зав. сектору організаційної роботи Катерині Цехлі та зав.сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.




* * *
День батька в Україні поки що не входить до переліка офіційних свят як, наприклад, День матері. В нашій державі День батька до цього часу є виключно громадською ініціативою та благодійною справою і відзначається як Всенародне свято з ініціативи ВГО «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнського комітету підтримки сім’ї та відповідального батьківства
Активісти громадської організації «Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС», яка входить до складу Всеукраїнського комітету підтримки сім’ї та відповідального батьківства, разом з партнерами підтримують цю ініціативу на місцевому рівні з 2009 року. Тож цьогоріч у Комсомольську відзначили це свято вже вшосте.

0 коммент.:

Дописати коментар