понеділок, 15 вересня 2014 р.

У КіноКлубі «Відкрий очі» відбувся другий кіносеанс

13 вересня відбувся другий кіносеанс КіноКлубу «Відкрий очі», який діє на базі Комсомольської центральної публічної бібліотеки і об’єднує не байдужих до кінематографу комсомольчан з метою спільного перегляду фільмів філософсько-психологічного спрямування та кінострічок з глибоким соціальним змістом.

Цього разу учасники КіноКлубу дивились американську кінострічку «Говори» (США, 2004 р.) режисерки Джесіки Шарзер. Хоча події фільму відбуваються в американській школі, проблеми, які порушені в ньому, лежать у площині людських стосунків, що притаманні будь-якому суспільству. Актриса Крістен Стюарт добре передала емоційний стан героїні на ім’я Мелінда, яка після сильного емоційного потрясіння за рік перейшла з однієї соціальної групи до іншої і стала ізгоєм у класі. Дівчину за щось ненавидять колишні друзі і подруги, а вона навіть не намагається захиститися. Мелінда мовчки, без сліз терпить усі приниження і намагається знайти розраду в малюванні. В минулому дівчина була досить популярною, але якась обставина налаштувало всіх проти неї. Мелінда приховує правду, про яку не хоче говорити - ту правду, що може змінити все. Героїня стрічки все ж змогла відшукати в собі сили розповісти власну історію та повернути собі добре ім'я.

Учасники кіноперегляду емоційно співпереживали героїні фільму, а під час спільного обговорення переглянутого обмінялися власними враженнями й думками. До цього спонукали й непрості запитання експерта з медіакультури Наталії Масляник, яка активно долучилася до роботи КіноКлубу.

Цього дня учасники КіноКлубу відзначили і День українського кіно, який щорічно святкується 13 вересня. Спільно переглянули українську короткометражну кінострічку «Пересохла земля» (2004 р.). Фільм-притча режисера Тараса Томенка  без слів розповідає про стосунки між людиною та її "ангелом-хранителем".


КіноКлуб «Відкрий очі» з’явився у Комсомольську за ініціативи молоді. Організаторами виступили ГО «Центр «РОДІС» та Центральна публічна бібліотека.

0 коммент.:

Дописати коментар