середу, 2 липня 2014 р.

Протидія злочинам щодо дітей в мережі Інтернет

Міжнародний жіночий правозахисний центр «Лa Страда – Україна» передав права адміністрування Інтернет-вебсайту «Електронна "гаряча лінія" з протидії дитячій порнографії в Інтернеті» (www.internetbezpeka.org.ua) Харківському національному університету внутрішніх справ.

Харківський національний університет внутрішніх справ та МЖПЦ «Лa Страда – Україна» вже не перший рік співпрацюють у сфері запобігання торгівлі людьми, ліквідації всіх форм дискримінації та насильства у суспільстві, сприяння дотриманню прав людини, захисту прав дітей. Президент правозахисного центру «Лa Страда – Україна» доктор юридичних наук, професор Катерина Левченко.

Враховуючи той факт, що в 2013 році в Харківському національному університеті почав діяти новий факультет підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми, а при факультеті було відкрито навчально-тренувальний центр боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (на громадських засадах), ректор університету Сергій Гусаров та президент центру «Ла Страда – Україна» підписали Додаткову угоду до Договору про співпрацю між університетом та правозахисним центром. 

В рамках цієї угоди учасники навчально-тренувального центру під керівництвом працівників університету оброблятимуть інформацію, що буде надходити на Електронну "гарячу лінію" з протидії дитячій порнографії в Інтернеті, та передаватимуть її до компетентних підрозділів МВС України.

Електронна "гаряча лінія" з протидії дитячій порнографії в Інтернеті була відкрита в 2009 році центром «Ла Страда – Україна» з метою реагування на випадки розповсюдження дитячої порнографії у всесвітній мережі Інтернет. 

Основна мета вебсайту www.internetbezpeka.org.ua – збір від користувачів Інтернет інформації про факти створення та розповсюдження дитячої порнографії в Інтернеті та за його межами, про факти рекламування або пропонування послуг дитячого секс-туризму на території України, а також щодо жорстокого поводження з дітьми. 

Отримана за допомогою "гарячої лінії" інформація передається до компетентних підрозділів МВС України для оперативного реагування та вжиття заходів щодо розслідування таких фактів і притягнення до відповідальності осіб, які причетні до їх скоєння, блокування або припинення роботи вебресурсів, що використовуються для поширення дитячої порнографії та послуг дитячого секс-туризму. 

Джерело: https://www.facebook.com/events/342308259253343/347290328755136/?notif_t=plan_mall_activity

0 коммент.:

Дописати коментар