понеділок, 10 березня 2014 р.

Активісти провели акцію до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шеченка

9 березня 2014 р. Україна відзначила 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.  Видатний поет, а ще прозаїк, художник і громадський діяч, він є справжнім символом нашої держави.

Цього дня активісти громадської організації «Центр «РОДІС» зустрілися у місцевому сквері біля пам’ятника Т.Г. Шевченку, щоб разом вшанувати пам’ять літературного і духовного провідника українського народу.

Говорили про те, що насправді Шевченко - більше ніж поет, бо подіями минулого він описував майбутнє України. Наразі українці більше розуміють значення творчості Шевченка для розвитку української держави та звертаються до неї як до джерела національної свідомості й патріотизму.

Під час зустрічі активісти згадували життєвий шлях Тараса Шевченка, говорили про стереотипи щодо його постаті - такого собі дідугана, який писав вірші про українську хату, садок вишневий тощо. Насправді він був молодим, стильним,  добре освіченим, допитливим, розумним і мудрим, сміливим і рішучим.

Минуло 200 років від дня народження Т.Г. Шевченка - славного сина українського народу, але й до нині він, немов живий, говорить зі своїми нащадками. Тож варто прислухатися до Шевченкового слова, його духовних заповітів, які й сьогодні не втрачають своєї актуальності.



В акції до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шеченка взяли участь активісти Маргарита Карцева, Анастасія Макаренко, Олександра Смородова, Дар’я Прохорович, Максим Піщаний, Олег Ржавін, Ольга Мосіна, Софія Макаренко.

0 коммент.:

Дописати коментар