вівторок, 11 лютого 2014 р.

Ми – за безпеку дітей в Інтернеті

11 лютого 2014 року в Комсомольській ЗОШ  І-ІІІ ст. №6 відбулась просвітницька акція «Ми – за безпеку в Інтернеті». Захід пройшов у рамках Міжнародного дня безпечного Інтернету. Провели акцію учениці цієї школи Софія Макаренко, Вікторія Пальоха та Дар’я Прохорович, які одночасно є активістами Комсомольської міської ГО «Центр «РОДІС».

Учасники акції, а ними стали діти середнього шкільного віку, отримали спеціальні інформаційні листівки з правилами безпечного поводження в Інтернеті. Також листівки містять номери телефонів Національної «гарячої лінії» з питань запобігання насильству та захисту прав дітей МЖПЦ "Ла Страда- Україна": 0-800-500-225 та 386  (безкоштовно).

Зателефонувавши за цими номерами, дитина може отримати кваліфіковану пораду щодо того, як себе поводити і що робити у випадках виникнення проблем, пов’язаних з небезпекою в Інтернеті.

Ці номери телефонів також будуть корисні і батькам. У разі необхідності, зателефонувавши на Національну «гарячу лінію», вони можуть отримати:
1. Поради та правила поведінки дітей під час користування Інтернетом.
2. Поради батькам щодо безпечної роботи дітей в Інтернеті.
3. Консультації щодо попередження комп'ютерної залежності та можливість отримання психологічної допомоги.
4. Юридичні консультації щодо злочинів проти дітей в Інтернеті.
5. Допомогу у випадках чи за умови підозри щодо загрози дітям через Інтернет.

Акція «Ми – за безпеку в Інтернеті» відбулась за підтримки регіональної мережі НТМ в Полтавській області Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна», відділу освіти Комсомольської міської ради та адміністрації Комсомольської ЗОШ І-ІІІ ст. №6.






0 коммент.:

Дописати коментар