понеділок, 13 січня 2014 р.

"Ла Страда-Україна" розпочинає дослідження взаємодії державних структур із громадянами

Центр "Ла Страда-Україна" проведе моніторинг взаємодії державних структур із громадянами у випадках практичного захисту прав дітей від порушень.

Протягом січня - березня 2014 року на Національній дитячій "гарячій лінії" від абонентів прийматимуть інформацію з приводу досвіду звернень до компетентних у питаннях захисту прав дитини структур. 

Йдеться про соціальні служби та заклади освіти (центри соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді, управління та відділи освіти і науки). Фахівці Центру "Ла Страда-Україна" збиратимуть скарги, що стосуються порушення прав дітей та/чи неналежне виконання компетентними органами своїх функціональних обов’язків. Також фіксуватимуть і приклади оптимального реагування на звернення громадян і найкращі моделі та практики  вирішення проблемних ситуацій.

Розповісти про свій випадок і отримати консультацію можна за номером 0 800 500 225 (безкоштовно). Кияни можуть звератится також за номером (044) 205 36 95.

Отримані дані будуть систематизовані й у формі рекомендацій передані координуючим центральним органам виконавчої влади - Міносвіти і науки та Мінсоцполітики. Це сприятиме подальшій оптимізації роботи даних структур, поліпшення вирішення проблем громадян, оскільки це дослідження формується виключно з реальних потреб і найпоширеніших запитів абонентів з усієї України.

Джерело: Центр "Ла Страда-Україна"

1 коммент.:

РОДІС сказав...

Вам відмовили у прийнятті на роботу лише тому, що ви – молода жінка?
Вас звільняють з роботи, тому що завагітніли, або плануєте незабаром мати дитину?
При прийнятті на роботу вас запитували про кількість та вік дітей?
Вас не беруть на роботу, тому що ви – багатодітна мати, або у вас малі діти, або ви – одинока мати чи тато - одинак?
В таких випадках телефонуйте на Національну «гарячу лінію» із запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації центру «Ла Страда – Україна» і отримайте консультацію кваліфікованого експерта або юриста щодо вирішення ваших проблем. Поділіться своєю історію, адже Ви не єдині маєте сьогодні в державі такі проблеми. Спробуємо їх вирішити спільними зусиллями. Телефонуйте на "гарячу лінію" - 0800-500-335 (з стаціонарних телефонів), 205-37-36 (з Києва) та 386 – з мобільного безкоштовно Працює по будням з 10-00 до 16-00 Юристи працюють за графіком,який можна дізнатися, потелефонувавши на «гарячу лінію».

Дописати коментар