неділю, 30 червня 2013 р.

Байкери - проти насильства в сім’ї

29 червня 2013 року, напередодні Дня молоді, в  Комсомольську  відбулась молодіжна акція «Байкери - проти насильства!» («Сильні не ображають!»)

Захід пройшов з метою протидії насильству в молодих сім’ях, подолати яке можна, змінивши ставлення суспільства до самого цього явища - від замовчування проблеми до її активного неприйняття.


За офіційною статистикою фізичному, психологічному насильству (та ін. його видам) щорічно піддаються більше 120-ти тисяч українок. Експерти стверджують, що насправді цю цифру треба помножити на чотири. Нині жорстоке поводження у сім'ї забирає життів і частіше перетворює жінок на інвалідів більше, ніж дорожньо-транспортні пригоди, онкологія та інші хвороби разом узяті.

Учасниками «Байкери - проти насильства!» («Сильні не ображають!») стали близько півсотні  байкерів з Полтавської, Харківської, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Донецької областей, які  з’їхалися до Комсомольська, щоб разом відсвяткувати День молоді.

Під час акції байкери задекларували звернення до своїх прихильників: «Сильні не вдаються до насильства, сильні захищають та оберігають». При цьому було  використано акційні картки з фотографією Василя Вірастюка - стронґмена, володаря титулів «Найсильніша людина України» і «Найсильніша людина світу», а також одного з лідерів всеукраїнської соціальної рекламної кампанії «Червона картка». 



Акція «Байкери - проти насильства!» («Сильні не ображають!») пройшла у Комсомольську в рамках міських святкових заходів до Дня молоді. Організаторами акції виступили  ГО «Центр розвитку дитини і сім'ї «РОДІС», ГО «Культ-тур» і ТОВ «МСК «ЛАВВ» за підтримки відділу культури і туризму виконкому  Комсомольської міської ради та Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда – Україна».

Дирекція ГО «Центр «РОДІС» висловлює велику вдячність за проведення акції активістам Марині Соляник, Єгору Базавлуку, Вікторії Пальосі, Анні Семенович, Вікторії Калитці, Анастасії Гончар, Олегу Святову, Вікторії Бабенко, Альоні Шуть, Олександру Бордюгу і завідувачу сектору роботи з молоддю Володимиру Дмитренку.

0 коммент.:

Дописати коментар