вівторок, 18 червня 2013 р.

У Києві проходить семінар членів Всеукраїнської мережі проти КСЕД

18 червня у Києві розпочався дводенний семінар-тренінг для неурядових організацій з питання здійснення моніторингу ситуації у сфері протидії торгівлі людьми та комерційної сексуальної експлуатації дітей (КСЕД). Учасниками заходу стали представники майже 20 громадських організацій-членів Всеукраїнської мережі проти КСЕД.

У семінарі беруть участь Катерина Левченко, президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна», координатор Всеукраїнської мережі проти КСЕД, член ГРЕТА, та Ольга Швед, представник Міжнародної організації ЕКПАТ в країнах СНД.

Центральним питанням заходу є ознайомлення з існуючими міжнародними та національними механізмами моніторингу у сфері протидії торгівлі людьми, включаючи новий механізм, який передбачається Конвенцією Ради Європи 197 про заходи щодо протидії торгівлі людьми - ГРЕТА. Його представила Маріана Євсюкова, представниця Центральної та Східної Європи, СНД в Правлінні ЕКПАТ, директор юридичного департаменту Центру «Ла Страда-Україна», координатор молодіжної секції Всеукраїнської мережі.

Організатори заходу інформують членів Мережі про діяльність Міжнародної організації ЕКПАТ на міжнародному та регіональному рівнях, зміни у діяльності організації, обговорення стратегічних цілей ЕКПАТ 2011-2014, вироблення спільної стратегії та плану діяльності Мережі протягом 2013-2014 рр., участь Мережі у подачі альтернативного звіту до ГРЕТА щодо виконання Україною положень Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми та ін..

Також під час заходу розглядатимуться питання щодо подальшої діяльності Всеукраїнської мережі проти КСЕД, членства ній, зокрема прийняття нових організацій, виключення тих членів, які протягом 2010-2013 року не приймали активної участі в діяльності Мережі та не проводили діяльність щодо протидії КСЕД в Україні. Плануються вибори нових координаторів Мережі та молодіжної секції. Рішення прийматиметься на підставі отриманих звітів щодо діяльності організацій.


Організатором семінару-тренінгу виступив Центр «Ла Страда-Україна», який є координатором Всеукраїнської мережі проти КСЕД з 2008 року. Захід проходить за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Данії.

Комсомольську громадську організацію «Центр «РОДІС», яка є членом Всеукраїнської мережі проти КСЕД з серпня 2011 р., представляє Володимир Дмитренко.

0 коммент.:

Дописати коментар