четвер, 31 січня 2013 р.

Сумському обласному комітету молодіжних організацій – 15 років. Вітаємо!

28 січня 2013 року наші друзі і колеги, представники Сумського обласного комітету молодіжних організацій (СОКМО), відзначили 15 років від дня його заснування.  Це потужна і впливова  громадська  організація Сумщини, яка є  методичним, ресурсним і навчальним центром для громадських активістів не лише Сумської області, а й інших регіонів України.

СОКМО включає в себе більше, як 30 організацій. За 15 років у проектах і навчальних заходах взяли участь сотні громадських організацій. До цієї роботи представниками організації-ювіляра було залучено багато кваліфікованих спеціалістів, тренерів, партнерських організацій з усієї України.

Сумський обласний комітет молодіжних організацій надає можливості, в т.ч. інформаційні, методичні та фінансові (у вигляді міні-грантів) для громадських організацій, які цього потребують і хочуть принести користь своїм громадам. СОКМО вдалося об'єднати під свої крилом безліч організацій з різними напрямами роботи, різного статусу і з різними цільовими аудиторіями, надати посильну допомогу, скомунікувати, поінформувати, підтримати.

Таким чином, кілька років тому, народилася комунікаційна Мережа громадських організацій Північно-Східної України, яку координує до якої входить ціла низка громадських організацій Сумської, Харківської, Полтавської та Чернігівської областей. Її координує СОКМО. До речі, Комсомольська громадська організація «Центр «РОДІС» також є членом цієї Мережі з червня 2010 року.



Сумський обласний комітет молодіжних організацій створив спеціальний сайт http://www.molod.sumy.ua/ для громадських організацій, куди кожний може вмістити інформацію про роботу своєї ГО чи інші дописи, що є актуальними для громадського сектору. За роки існування організації було випущено друком і розповсюджено Україною близько 60-ти номерів молодіжного журналу «Спалах».

15 років для громадської організації - досить значний період.  На формування і діяльність організаційної структури, на її розвиток завжди впливають безліч факторів, що не завжди сприятливі. Однак, СОКМО, попри всі труднощі, успішно розвивається і працює. А найголовніше -  має бажання і змогу надавати підтримку іншим громадським організаціям!

Комсомольська громадська організація «Центр «РОДІС» щиро вітає колег з 15-річчям Сумського обласного комітету молодіжних організацій! Дякуємо за підтримку і співпрацю. Зичимо подальшого успішного розвитку та нових звершень на ниві суспільно-корисної діяльності. Здоров’я, віри, надії, любові, які дають наснагу до життя й надихають на добрі справи. З ювілеєм!

0 коммент.:

Дописати коментар