неділю, 12 серпня 2012 р.

В Україні за 10 років кількість здорових дітей зменшилася на третину


В Україні зафіксована тенденція до зменшення кількості здорових дітей. За даними Міністерство охорони здоров’я, протягом останнього десятиліття темп приросту поширення захворювань дітей у віці до 14 років становить майже 32%.

Дослідження вчених свідчать: за період навчання з першого по дев'ятий клас поширеність хвороб органів травлення, а також зниження гостроти зору зростає у півтора рази, ендокринної системи - в 2,6 рази. Майже у кожного випускника - захворювання опорно-рухового апарату, поширеність патології наблизилася вже до 90%.

Заступник директора Інституту гігієни та медичної екології імені О.Марзєєва, член-кореспондент НАМНУ Надія Полька: "Сьогодні в школу йде значно більший відсоток хворих дітей, ніж це було, скажімо, два десятиліття тому. Матеріали досліджень, якими я займаюся протягом 30 років, свідчать, що багато дітей починають навчання вже з хронічними захворюваннями і функціональними відхиленнями. При сприятливих умовах вони адаптуються, тому що межі адаптації дитячого організму набагато ширші, ніж у дорослих. Але для цього в навчальних закладах необхідно створити оптимальні умови - маю на увазі навчальні приміщення, меблі, належний режим навчання і харчування".

Джерело http://news.dt.ua/HEALTH/v_ukrayini_za_10_rokiv_kilkist_zdorovih_ditey_zmenshilasya_na_tretinu-106849.html
Фото Андрій Товстиженко, ZN.UA

0 коммент.:

Дописати коментар