четвер, 28 червня 2012 р.

Як розповісти малюкам про День Конституції України


28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України. Відповідно до тієї ж Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

Кризові явища в суспільстві зумовлюють те, що українці по-різному ставляться до цього свята. Однак попри це насправді День Конституції дійсно є важливим, причому справжню його важливість всім нам ще належить усвідомити.

Окрім цього, спостерігається ще одна проблема. Часто дорослим важко пояснити малюкам, що це за свято - День Конституції України. На допомогу батькам вміщуємо орієнтовний приклад розповіді для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.

***

В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються "законами". Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом "Конституція". Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни.

Наша Україна теж має свою Конституцію - закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.

Важко було б уявити наше життя, якби не було Конституції! Всюди би панували безлад та негаразди. Отже, Конституція України є дуже важливою для всіх нас. Настільки важливою, що мешканці Комсомольська навіть назвали одну з вулиць на честь цього важливого закону - Конституції.


0 коммент.:

Дописати коментар