середу, 30 травня 2012 р.

У Комсомольську відкрито реабілітаційне відділення для дітей з обмеженими можливостями


25 травня 2012 р. при педіатричній службі Комсомольської міської лікарні відкрито реабілітаційне відділення для дітей-інвалідів.

Відкриваючи центр реабілітації дітей з обмеженими можливостями, міський голова Сергій Супрун зазначив, що «відкриття центру – це знакова подія, в першу чергу для батьків, які виховують дітей з особливими потребами. Допомоги центру реабілітації потребує на сьогодні багато дітей, оскільки створюється досить складна ситуація, коли в сім’ї є дитина з інвалідністю, або ж такою дитиною опікується тільки матір. Це реабілітаційне відділення дасть поштовх для дітей з інвалідністю відчути, що всі люди різні, але при цьому всі вони рівні. Впевнений, що діти будуть зігріті теплом тих людей, які тут працюють».

Головний лікар міської лікарні Микола Дубина зазначив, що основне завдання реабілітаційного центру - адаптувати дитину до нормального суспільного життя і працювати над тим, щоб відділення ставало кращим, зміцнювалась його матеріально-технічна база в наступні роки. Микола Іванович подякував міській владі за надані кошти в реконструкції приміщення під центр реабілітації дітей-інвалідів.

Робоча група УОЗ Комсомольської міської ради підготувала відеоролик із виступами фахівців, причетних до початку програми реабілітації дітей-інвалідів міста .



У Комсомольську діє міська програма «Реабілітація дітей інвалідів Комсомольська на 2012р», затверджена Комсомольською міською радою 13.12.2011 р. Для реалізації цієї програми із благодійного фонду ВАТ «ПГЗК» та з міського бюджету виділені кошти в сумі 238,2 тис.грн.

20 березня 2012 р. Комсомольською міською радою було затверджено міську програму «Оздоровлення та відпочинку дітей на 2012-2015рр..», згідно якої діти з обмеженими фізичними можливостями, які потребують лікування дороговартісними протисудомними медикаментами, отримують їх безкоштовно через міську благодійну організацію «Лікарняна каса». Діти з багатодітних, малозабезпечених, соціально неадаптованих сімей отримують стаціонарне лікування шляхом забезпечення медикаментами також через міську благодійну організацію «Лікарняна каса».

Джерело:
http://www.komsomolsk.org.ua/index.php?newsid=897
http://uoz.km.pl.ua/index.php

0 коммент.:

Дописати коментар