вівторок, 22 травня 2012 р.

ПОДАРУЙ БІБЛІОТЕЦІ НОВУ ДИТЯЧУ КНИГУ!


Залишилось зовсім небагато часу до Міжнародного дня захисту дітей - найголовнішого дитячого свята, яке відзначають 1 червня. В Україні цього дня дорослі зазвичай влаштовують для дітлахів святкові розваги, звеселяють їх подарунками. Пропонуємо згадати відому мудрість «книга - найкращий подарунок» і зробити свій власний дарунок маленьким комсомольчанам – подарувати міській дитячій бібліотеці новеньку дитячу книгу.

Запрошуємо всіх городян долучитися до благодійної акції «Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу!», метою якої є поповнення новою дитячою літературою фонду дитячої бібліотеки, що входить до складу центральної публічної бібліотеки м. Комсомольська.

Книги приймаються протягом травня в міській дитячій бібліотеці - в читальній залі для 1-4 класів з 10.00 до 18.00, у неділю з 9.00 до 17.00. Субота - вихідний.
Підсумки акції «Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу!» будуть підведені 1 червня - в День захисту дітей.

За останні 10 років фонд дитячої бібліотеки м. Комсомольська поповнювався лише 1 раз. Тому якщо кожний з нас подарує нашій дитячій бібліотеці хоча б по одній новій дитячій книзі - зробимо добру справу, а діти отримають хороший подарунок до 1 червня.

Закликаємо долучитися до акції підприємців, депутатів і просто всіх городян, небайдужих до проблем дитинства. Запрошуємо підключитися міські організації, установи, підприємства. Зробіть свій внесок у вирішення проблем, пов’язаних з дитячим читанням.

Адже, крім поповнення книжкового фонду дитячої бібліотеки, завданням акції «Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу!» є ще й привернення уваги батьків і всієї громадськості до проблем читання дітей. Бо сучасні наукові дослідження свідчать: діти дедалі менше читають - це глобальна проблема. Але ж читання є інструментом для вивчення будь-яких навчальних предметів, а також інструментом загального психічного розвитку.

Читаючи книги, дитина не тільки поповнює свої знання про різні явища і факти, стосунки між людьми, а й збагачує свій запас слів. Той, хто читає багато книжок, мислить краще, правильно висловлює свою думку, його мовлення грамотне і милозвучне. А логічне, чітке, образне мовлення є показником високого розумового розвитку людини. Крім того, читання – стратегічно важливий елемент культури, засіб підвищення духовного й інтелектуального потенціалу нації, творчого розвитку особистості і соціальної активності нашого суспільства. Тому всебічна підтримка читання дітей має бути предметом турботи не лише учителів і бібліотекарів, нею мають перейматися батьки і вся міська громада.

Звертаємо увагу, що важлива роль у вирішенні проблеми дитячого читання відводиться саме дитячим бібліотекам, як унікальному інституту дитинства. Основна їх унікальність полягає в цінності дитини, які читають, у відповідному спеціальному зібранні дитячої літератури, та створенні інформаційно-бібліотечного простору для юних читачів. Дослідженнями доведено, що понад 80% книг, які читають діти, беруться саме в книгозбірнях.

Тож, ще раз запрошуємо всіх городян долучитися до благодійної акції «Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу!» і нагадуємо: книги приймаються протягом травня в міській дитячій бібліотеці - в читальній залі для 1-4 класів з 10.00 до 18.00, у неділю з 9.00 до 17.00. Субота - вихідний.

Подаруйте бібліотеці нову дитячу книгу!
Не втомлюйтеся робити добро!


З повагою,
дирекція громадської організації
«Центр розвитку дитини і сім’ї «РОДІС»
конт. тел. 0676039748

0 коммент.:

Дописати коментар