вівторок, 1 травня 2012 р.

Про щорічний семінар Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда-Україна»


27-28 квітня 2012 р. у Києві відбувся Всеукраїнський навчально-організаційний семінар Національної тренерської мережі (НТМ) Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна». Такі семінари проходять щорічно кожної весни протягом понад десяти років поспіль і є однією з форм підвищення кваліфікації членів НТМ.

До Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти, де відбувався захід, з різних регіонів України з’їхалися тренери-координатори НТМ, що діє на базі Центру «Ла Страда-Україна». Метою семінару стало підведення підсумків діяльності мережі в 2011 р., підвищення кваліфікації тренерів-координаторів НТМ та спільне визначення акцентів роботи в 2012 р.



Учасники семінару обмінялися досвідом здійснення профілактичної роботи в своїх регіонах у сфері протидії торгівлі людьми та експлуатації дітей, насильству над дітьми та гендерному насильству, пропаганди безпечного поводження дітей в інтернеті, яку вони здійснювали протягом 2011 р. Також тренери-координатори НТМ ознайомились з новітніми тенденціями та інноваціями у сфері превентивної роботи.

У рамках семінару фахівці НТМ Центру «Ла Страда-Україна» пройшли навчання під час спеціального тренінгу «Особливості здійснення моніторингу повсякдення». Мова йшла про те, як на практиці здійснювати моніторинг виконання положень законодавства з протидії торгівлі людьми та насильства з гарантуванням рівності в Україні.

Під час семінару відбувся Круглий стіл «Актуальні питання протидії торгівлі людьми в Україні», в ході якого було обговорено сучасні тенденції проблеми торгівлі людьми в Україні і світі, шляхи боротьби з цим явищем, а також впровадження національного механізму взаємодії суб’єктів у сфері надання послуг постраждалим від торгівлі людьми, роль у ньому Національних «гарячих ліній» та Національної тренерської мережі Центру «Ла Страда-Україна».

В результаті 2-денної роботи члени НТМ Центру «Ла Страда-Україна» сформували спільний план діяльності на 2012 р., на основі якого відбудеться планування роботи регіональних тренерських мереж.



В 2012 році Програмі «Ла Страда» в Україні виповнилось 15 років. Учасники Всеукраїнського семінару відзначили разом цю ювілейну дату. Особлива увага й щирі вітання адресувались Катерині Левченко, Ользі Швед та Оксані Горбуновій – саме ці три жінки в 1997 р. створили Міжнародний правозахисний центр «Ла Страда-Україна» - громадську організацію, яка вже 15 років працює в напрямі запобігання торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, ліквідації всіх форм дискримінації та насильства в суспільстві, захисту прав дітей та інших соціальних проблем в Україні.

Міжнародний центр «Ла Страда – Україна» активно співпрацює з державними органами: Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерством праці і соціальної політики України, Державною соціальною службою для сім’ї, дітей та молоді, Міністерством внутрішніх справ України, Департаментом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Міністерством закордонних справ України, Державною прикордонною службою України, дипломатичними представництвами закордонних країн в Україні, з цілою низкою міжнародних громадських організацій, а також неурядових організацій в Україні.


* * * Довідково:
Національна тренерська мережа (НТМ) Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда-Україна» діє в 13-ти регіонах України: Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Черкаській областях та АР Крим. В Полтавській області НТМ представлена членами Комсомольської громадської організації «Центр «РОДІС». Тренер-координатор
НТМ в Полтавській області Лілія Дмитренко (конт. тел. 0676039748).

0 коммент.:

Дописати коментар