середу, 28 березня 2012 р.

ФК «Гірник-Спорт» взяв участь в акції "Футбол проти расизму"


Український футбольний клуб «Гірник-Спорт» (Комсомольськ Полтавської обл.), 27 березня взяв участь в акції «Футбол проти расизму» в рамках Міжнародної акції «Стоп расизм!», а також проекту «Всі як один проти расизму і ксенофобії у футболі» і всеукраїнської соціальної кампанії «Давай разом» в рамках підготовки до Євро-2012. Метою проведення акції стало попередження дискримінаційних проявів серед юних футбольних вболівальників. Ініціаторами акції виступили Міжнародний центр «Ла Страда – Україна» (м. Київ) та громадська організація «Центр «РОДІС» (м. Комсомольськ) за підтримки Оргкомітету Міжнародної Акції «Стоп расизм!» (м. Воронєж, Росія) та Інтернет-провайдера «ТРК «ГОК».



Расизм і расова дискримінація – одне з грубих порушень міжнародного права. Причина расизму - не колір шкіри, а людське мислення. Необхідно позбуватися расової нетерпимості, адже насправді расизм - стереотип, звичайне упередження, яке, на жаль, живе серед нас. Тому кожен може внести власну частку в справу усунення забобонів у суспільстві. Саме так і зробила команда ФК «Гірник-Спорт» на чолі з президентом клубу Петром Каплуном.



Расизм – це свого роду лише ідеологічна оболонка насправді неіснуючої проблеми. Він схожий на звичайну повітряну кульку, яка легко лускає, і тоді стає зрозуміло - всередині кульки порожньо. З расизмом - так само. Однак у свідомості молодих людей, яких зазвичай багато серед футбольних вболівальників, расизм здатний нашкодити, як небезпечний вірус.

В Україні боротися з «вірусом» расової нетерпимості закликає Державна служба молоді та спорту та Дитячий фонд ООН «ЮНІСЕФ» в рамках соціального проекту «Давайте разом!» до Евро-2012. Їх підтримує низка українських громадських та міжнародних організацій, в т.ч. Міжнародний центр «Ла Страда-Україна» та Комсомольська ГО «Центр «РОДІС». 27 березня до цієї благородної справи долучилась і команда ФК «Гірник-Спорт» (м. Комсомольськ Полтавської обл.).

Під час акції "Футбол проти расизму" її учасники, команда ФК "Гірник-Спорт" і активісти ГО "Центр "РОДІС", отримали спеціальні акційні буклети "Інструкція поводження з расизмом" Міжнародного центру "Ла Страда - Україна", який було надруковано за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Данії. В буклетах дуже просто і доступно розкрито такі поняття, як "расизм", "ксенофобія", а також "права людини", "толерантність" та ін. Спеціально для цього буклету відзнялись у фотосесії Сергій Ребров, тренер ФК "Динамо"(Київ) та захисник цієї команди Бадр Ель Каддурі.



Учасники акції "Футбол без расизму" у Комсомольську відзначили корисність та креативність буклетів "Інструкція поводження з расизмом" і вважають, що добре було б, якби такі буклети вручали усім футбольним вболівальникам.



В проведенні акції «Футбол проти расизму» у Комсомольську взяли участь член дирекції ГО «Центр «РОДІС» Наталія Ткаченко, а також активісти організації Євген Буркаль, Тетяна Дідик, Любов та Анастасія Макаренко, Маргарита Малишева, Надія Єршова, Аліна Кулик.

Фотосупровід акції «Футбол проти расизму» у Комсомольську - від фотографа Валентина Василенка.

1 коммент.:

РОДІС сказав...

http://www.civicua.org/news/view.html?q=1802832

Дописати коментар