середу, 1 лютого 2012 р.

В Україні відбувся круглий стіл проти КСЕД


21 січня 2012 року в Одесі, в тренінговому залі молодіжного громадського руху "Партнер", відбувся круглий стіл, присвячений результатам реалізації трирічного молодіжного партнерського проекту проти комерційної сексуальної експлуатації дітей в
Україні. Його організаторами виступили Міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна" спільно з Громадським Рухом "Віра, Надія, Любов".

В роботі круглого столу взяли участь представники Управління освіти м. Одеси, кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Одеській області, Молодіжної Ради, громадських організацій "Ла Страда-Україна", "Молоді регіони", "Вотум", "Центр студентського спілкування", "Партнер", тренери-наставники, студенти-юристи. Під час заходу були обговорені результати та досягнення програми підтримки однолітків та особливості її реалізації в різних закладах для дітей в Україні (в школах, інтернатах, приймальниках-розподільниках для дітей, притулках для дітей, школах соціальної реабілітації), реалізація власних ініціатив дітей та молоді проти КСЕД на досвіді мікро-проектів на національному та міжнародному рівнях, принцип участі дітей та молоді у сфері захисту своїх прав.

Учасники круглого столу піднімали такі серйозні теми, як комерційна сексуальна експлуатація дітей, торгівля дітьми, безпека дітей в Інтернеті, дитячий секс-туризм. Цей проект реалізовано за підтримки Міжнародної організації ЕКПАТ. Партнери проекту отримали подяки за активну діяльність у сфері протидії комерційної сексуальної експлуатації дітей та особистий внесок у справу захисту прав дитини.

0 коммент.:

Дописати коментар