суботу, 3 грудня 2011 р.

Участь в українсько-російській зустрічі представників громадських активістів


25-27 листопада 2011 р. у Харкові відбулась українсько-російська зустріч представників неурядових організацій та установ освіти з України та Росії, організаторами якої виступили ГО "Товариство Лева" (Львів, Україна), СММГО "Педагогічний клуб "Радуга" (Самара, Росія) та Фонд "Освіта для Демократії" (Варшава, Польща).

Метою міжнародної зустрічі "Україна – Російська Федерація: розширення співпраці для розвитку громадянського суспільства" став пошук можливостей спільної діяльності громадських активістів з України та Росії, а також обмін досвідом. В міжнародному заході взяли участь 25 громадських активістів: 8 з Росії та 17 з України. З боку Росії прибули представники НУО з міст Москва, Воронєж, Тамбов. Українські учасники зустрічі представляли міста Львів, Харків, Вінниця, Сімферополь, Суми, Чернігів, Хмельник, Запоріжжя, Пирятин і Комсомольськ.

Спікерами міжнародної зустрічі виступили представники Львівської ГО "Товариство Лева" Андрій Крупяк, Оксана Чабан та Людмила Роман. Окрім обміну досвідом діяльності НУО, організатори використали таку ефективну форму роботи, як "відкритий простір". Це дало змогу швидко віднайти і потім обговорити сфери діяльності, в яких були найбільш зацікавлені учасники міжнародної зустрічі: проблеми співпраці між НУО України і Росії, варіанти прикордонного громадського співробітництва, освітні інновації, проблеми у взаємодії НУО та ЗМІ, а також ціла низка проблем роботи з молоддю. Після цього представники українських і російських НУО практично розробляли спільні проекти, які в майбутньому плануються до реалізації.



Комсомольську міську громадську організацію "Центр "РОДІС", представник якої теж брав участь в міжнародній зустрічі, зацікавила Програма підтримки молодіжних ініціатив, розроблена і впроваджена в життя Радою з міжнародних досліджень та обмінів "АЙРЕКС" (м. Москва). Ціла низка ідей та інціатив, що вміщена у збірці "Корисні рецепти для активної молоді" обов'язково стане в нагоді громадським активістам з Комсомольська.

Також викликала інтерес і Програма позитивного розвитку молоді Рада з міжнародних досліджень та обмінів "АЙРЕКС". Представники цієї організації, а також представники ГО "Молодежный Парламент" (м. Воронєж), ГО "Центр "РОДІС" (м. Комсомольськ), ГО "Жіночі ініціативи" (м. Пирятин), ГО "Філософія серця" (м. Вінниця) розробили спільний проект "Молодіжні інціативи в дії". Його мета - збільшення внеску молоді у справу вирішення суспільно важливих проблем через підвищення ефективності взаємодії молоді та дорослих. Мова йде про впровадження в Україні успішних практик молодіжної участі, підходу позитивного розвитку молоді, які використовуються в Російській Федерації. Якою буде доля цього проекту, покаже час.

Комсомольська міська ГО "Центр "РОДІС" вдячна організаторам українсько-російської зустрічі "Україна – Російська Федерація: розширення співпраці для розвитку громадянського суспільства" за запрошення на такий цікавий, змістовний і, найголовніше, результативний захід, а також всім її учасникам за плідну співпрацю, дружність та досвід, яким вони щедро поділилися.

0 коммент.:

Дописати коментар