суботу, 3 грудня 2011 р.

У Комсомольську презентували інформаційну кампанію "16 днів проти гендерного насильства"


30 листопада 2011 р. у виконкомі Комсомольської міської ради відбулась презентація міської інформаційної кампанії «16 днів проти гендерного насильства», що стартувала в Комсомольську 25 листопада http://www.rodis.org.ua/2011/12/16.html і буде тривати до 10 грудня включно http://www.rodis.org.ua/2011/11/16.html

Організатори презентації міської кампанії «16 днів проти гендерного насильства» - міська громадська організація "Центр "РОДІС" та виконком Комсомольської міської ради. Захід проводився для учнівської, студентської та робітничої молоді, а також представників місцевих ЗМІ.



Під час відкриття презентації міської інформаційної кампанії «16 днів проти гендерного насильства» секретар Комсомольської міської ради Світлана Калашник зазначила, що в Комсомольську міська влада разом із громадськими організаціями проводить активну профілактичну роботу з питання недопущення насильства в сім’ї, а також гендерного насильства.

Представники ГО «Центр «РОДІС» розповіли про план та заходи міської інформаційної кампанії «16 днів проти гендерного насильства» у Комсомольську, а також представили офіційних партнерів міської інформаційної кампанії «16 днів проти гендерного насильства»: Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» та Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна», а також відділ освіти виконкому Комсомольської міської ради та його методичний кабінет, усі загальноосвітні навчальні заклади міста, відділ у справах сім'ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради, професійний гірничий ліцей, політехнічний технікум, центральна публічна бібліотека м. Комсомольська, міський ЦСССДМ, Інтернет-провайдер «ТРК «ГОК», місцеві ЗМІ.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді виконкому Комсомольської міської ради Тетяна Оробченко розповіла про те, яким чином в місті побудована робота з профілактики насильства в сім’ї, а також наголосила на тому, що соціальні служби Комсомольська і надалі сприятимуть мобілізації всієї міської громади на подолання проблеми гендерного насильства.

Про те, що таке гендерна рівність та чому вона є такою важливою, чи можуть жінки впливати на якість свого власного життя, життя своїх дітей, сімей, міста, держави – на ці питання дала відповідь Неллі Карпець, депутат міської ради та радник міського голови Комсомольська, у своєму виступі «Важливість участі жінок у процесах прийняття рішень». Вона висловила думку, що варто було б провести експеримент із врівноваження гендерного показника - можливо, тоді б українська реальність набула б більш людяного виміру, як це сталося із цілою низкою скандинавських країн. Пріоритетним завданням держави, зазначила Неллі Карпець, має стати розробка механізму створення приблизно рівних стартових умов чоловіків та жінок шляхом часових, грошових та інтелектуальних компенсацій до останніх.



Для участі в презентації кампанії «16 днів проти гендерного насильства» до Комсомольська приїхали регіональний координатор Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» Віктор Дворніков (м. Київ), заступник директора департаменту комунікаційної підтримки національних гарячих ліній Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Ірина Мидловець (м. Київ) та виконавчий директор ГО «Європейський вибір» Кирило Животовський (м. Кременчук).

Віктор Дворніков розповів про перебіг Всеукраїнської кампанії «16 днів проти гендерного насильства» в м. Київ та інших проектних регіонах України, відзначивши, що місто Комсомольськ є одним із лідерів у цій просвітницькій роботі. Регіональний координатор Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент» наголосив на тому, що основною метою кампанії є руйнування стіни мовчання щодо проблеми гендерного насильства.
Ірина Мидловець презентувала інформацію про роботу гарячої лінії «Ла Страда – Україна», на яку звертаються за підтримкою, порадами та консультаціями всі, хто став жертвами насильства. Заступник директора департаменту комунікаційної підтримки національних гарячих ліній МЖПЦ «Ла Страда-Україна» зазначила, що існуюча триканальна лінія наразі просто перевантажена дзвінками. Якщо у 2009 році їх було 3 тисячі, у 2010 році – 6 тисяч, то на сьогодні вже отримано понад 10 тисяч дзвінків. За словами Ірини Мидловець, люди, які телефонують на "гарячу лінію", інколи потребують допомоги не одного спеціаліста, а комплексної допомоги. Тому на "гарячій лінії" консультують кваліфіковані юристи, психологи, соціальні працівники.
Кирил Животовський познайомив присутніх про обласну кампанії «16 днів без гендерного насильства» і запросив комсомольчан приєднуватися до спільних дій із захисту прав жінок та дітей, а також рівності на робочому місці чоловіків та жінок.

На завершення заходу активісти ГО «Центр «РОДІС» презентували основні Інтернет-сайти гендерного спрямування, а також кращі соціальні відеоролики на гендерну тематику, в т.ч., проти гендерного насильства.

0 коммент.:

Дописати коментар