пʼятницю, 9 вересня 2011 р.

ПРОЕКТ ЄС ЗАПУСТИВ ОНЛАЙН ГРУ ПРОТИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

9 вересня 2011 р. в мережі Інтернет з’явилась онлайн гра, покликана привернути увагу до питання домашнього насильства. Дана гра була розроблена в рамках інформаційної кампанії проти насильства «Залишайся Людиною» за фінансування Європейського Союзу.

Гра доступна у соціальних мережах «ВКонтакте» та «Facebook» і показує гравцям різні віртуальні ситуації, пов’язані з насильством, де вони повинні обрати найбільш доцільний спосіб поведінки. Гра у розважальній формі змушує задуматись про насильство в своєму житті і житті оточуючих та стимулювати позитивну поведінку в реальному світі.


Всі охочі можуть долучитися до гри через вебсайт http://game.vsirivni.com.ua/game шляхом реєстрації на даному сайті, або використовуючи свої профілі «ВКонтакте» та «Facebook». Під час гри учасники обирають тип поведінки для вирішення конфліктних ситуацій, і, в залежності від вибору, отримують бали. Кожен гравець, який пройшов гру до кінця отримає заохочувальний приз, а 100 гравців, які наберуть найбільшу кількість балів, отримають у подарунок картку пам’яті у вигляді браслету.


«Незважаючи на свою привабливу та розважальну концепцію, гра несе дуже серйозне повідомлення про те, що завжди є альтернатива обранню шляху насильства або примиренню з насильством. Гравці зможуть взяти на себе роль свідка, агресора чи жертви в кількох віртуальних ситуаціях, пов’язаних з насильством, і в кожному випадку їм доведеться обирати, яким чином себе поводити. Це не лише змусить вас задуматись про проблему насильства, але і підкаже, яким чином ви як людина зможете впливати в реальному житті на зменшення рівня насильства і вирішення конфліктів», - зазначив Рік Флінт, керівник проекту ЄС «Права жінок та дітей – комунікаційний компонент», який провадить інформаційну кампанію.

«Наприклад, в одному зі сценаріїв вечірні посиденьки друзів виливаються у бійку, свідком якої стає маленька дитина. Гравець має вирішити конфлікт таким чином, щоб дитина не постраждала психологічно. Це надає молоді відмінну можливість поміркувати про свою поведінку, а сама гра є потужним просвітницьким та освітнім інструментом», - пояснив Максим Проценко, розробник гри.

Онлайн гра є елементом широкомасштабної національної кампанії проти насильства «Залишайся людиною», націленої на руйнування стіни мовчання навколо даного явища. Протягом літа мережа з понад 300 волонтерів, розповсюдила 500,000 малинових браслетів в Україні поряд з медіа заходами та рекламою по всій країні. Кампанія фінансується Європейським Союзом за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді і спорту в рамках проекту «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент».

Для отримання детальної інформації прохання зв’язуватися з пані Анастасією Троцькою, менеджером зі зв’язків з громадськістю Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні – комунікаційний компонент», тел.: (+38 044) 278 3376 / 288 2726, моб.: (+38 095) 139 93 52, e-mail: pr@cwrights.com.ua

0 коммент.:

Дописати коментар