неділю, 8 травня 2011 р.

7 травня відбулась спільна акція ГО "Центр "РОДІС" і БО "БФ "Подаруй надію"


Суботнього ранку 7 травня біля центрального ринку зійшлися активісти двох Комсомольських міських громадських об'єднань: громадської організації «Центр «РОДІС» та благодійної організації «Благодійний фонд «Подаруй надію».

Майже тридцять дівчат і юнаків вже вдруге зібрались, щоб провести спільну акцію «Я проти домашнього насильства» і «Допоможемо Максиму Сидоркіну». Акцію підтримали Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні - комунікаційній компонент» (м.Київ), Міжнародний Центр «Ла Страда – Україна» (м. Київ) та Інтернет-провайдер ТРК «ГОК».
Акція пройшла на території Центрального ринку, її партнерами виступили ПП Сорока та Комсомольська громадська організація «Громадське формування з охорони громадського порядку «Міська міліція».

Хлопці та дівчата з малиновими пов'язками на руках інформували комсомольчан про те, що насильство в сім’ї - не особиста справа і не просто проблеми окремої сім'ї, а злочин, закликали до неприйняття домашнього насильства. Молоді активісти поширювали спеціальні картки з порадами для жертв домашнього насильства стосовно того, як вести себе у кризовій ситуації, та номерами безкоштовних гарячих телефонних ліній з питань запобігання насильству Центру «Ла Страда – Україна»: 386 (з номерів МТС та Київстар), 0 800 500 335 (зі стаціонарних телефонів). Також були розповсюджені акційні магніти «Заморозь насильство», поворозки для ключів і відкривалки з надписом «Залишайся людиною», які надіслав до Комсомольська Проект ЄС «Права жінок та дітей в Україні - комунікаційній компонент».



Комунікаційна частина спільної акції, що має назву «Я проти домашнього насильства», є складовою великої інформаційної кампанії, яку ГО "Центр "РОДІС" проводить у Комсомольську з серпня 2010 року в рамках Проекту ЄС «Права жінок та дітей в Україні - комунікаційній компонент». Її мета - формування нетерпимого ставлення людей до будь-яких форм насильства, сприяння активізації суспільства до протидії насильству в сім'ї.

Під час акції, що відбулась 7 травня, громадські активісти збирали благодійні кошти на другу операцію, підготовку до реабілітації та подальшого лікування маленького комсомольчанина Максима Сидоркіна, що постраждав від насильства у власній родині в серпні 2010 року http://www.youtube.com/watch?v=dXs8sk6kU5s
В ході 1,5-годинної акції було зібрано 1740 грн.. Крім того, один із підприємців подарував для Максима кілька яскравих комплектів дитячого одягу та кілька пар дитячого взуття.



З метою підтримки малозабезпечених сімей з дітьми під час акції поширювались спеціальні візитки з адресою БО «БФ «Подаруй надію», де можна безкоштовно отримати дитячий одяг, підгузники, іграшки та інші речі для малюків.
Акція відбулась у рамках двох міських проектів «Я проти домашнього насильства» (ГО «Центр «РОДІС») та «Допоможемо Максиму Сидоркіну» (БО «БФ «Подаруй надію») і була приурочена до Міжнародного дня служіння, зініційованого міжнародною волонтерською мережою VOLiNTEER.

Громадська організація «Центр «РОДІС» та благодійна організація «БФ «Подаруй надію» вдячні всім своїм активістам за участь у спільній акції «Я проти домашнього насильства» + «Допоможемо Максиму Сидоркіну» 7 травня:
Людмилі Вербицькій, Оксані Однокос, Каріні Сухіні, Вікторії Бабенко, Надії Войтенко, Сергію Войтенко, Артуру Ярошенко, Марії Єршовій, Анні Мохонько, Марії Дудко, Анні Гордійчук, Діані Стрижак, Тетяні Бейгул, Анастасії Кожушко, Марині Аксьоненко, Павлу Косорукому, Даші Тимощук, Олені Першиній, Олегу Ржавіну, Діані Юрченко, Максиму Качуріну, Артему Багатову, Артему Горбунову, Юлії Кудревич, Олені Рубан, Вадиму Подруцькому, Сергію Водоп’яну (фото), Дмитру Омельченко (фото), Валентину Василенко (фото).

0 коммент.:

Дописати коментар