неділю, 26 березня 2017 р.

Чим зайняти дитину під час весняних канікул?

Запропонуйте дитині декілька яскравих і креативних ідей, які допоможуть не лише з користю для загального розвитку провести дозвілля під час канікул, а й створити прикраси, доповнити інтер’єр власними поробками та весело провести час у родинному колі.

ТВОРЧІ ЗАВДАННЯ

«Прості квіти-саморобки з кольорового паперу».
https://childdevelop.com.ua/practice/3321/ Це завдання ідеально підходить для дитячої творчості. У результаті елементарних дій з кольоровим папером вийдуть красиві квіти, які можна подарувати близьким або прикрасити дім.

«Джунглі своїми руками – дитячі ігрові декорації». https://childdevelop.com.ua/practice/3320/ Таке завдання допоможе створити тропічний ліс, в який можна вирушити у похід або на екскурсію у дику природу. Творча частина завдання розвиває вправність рук, а ігрова — фантазію, уяву, самостійність.

«Цікава акварельна графіка у вигляді бульбашок». https://childdevelop.com.ua/practice/3319/ Завдання допоможе створити видовищні візерунки у вигляді мильних бульбашок. Сам процес незвичний і подобається дітям. Проект покликаний розширювати знання дітей про графічні техніки та розвивати естетичне бачення.

«Математичний конструктор для дитячої гри». https://childdevelop.com.ua/practice/3255/ Така ідея допоможе маленьким будівельникам у формі гри вивчить або повторити числову послідовність арабських та римських цифр.

«Вивчаємо пори року: творчість із перевіркою знань». https://childdevelop.com.ua/practice/3019/ Проект пропонує батькам провести час із дітьми у спільній творчості. Етапи завдання вдосконалять різноманітні вміння дитини: розфарбовування, вирізання, наклеювання, роботи з діроколом. А вікторина в кінці допоможе в цікавій формі повторити всі знання про сезони, що має дитина.

«Ілюструємо казки в техніці «paper cutting». https://childdevelop.com.ua/practice/2793/ Проект передбачає створення об’ємних ілюстрацій до улюблених казок, за допомогою яких можна влаштувати незвичайну сімейну виставу.

«Абстрактний живопис дитячими пальчиковими фарбами». https://childdevelop.com.ua/practice/2633/ Це творче завдання, виконуючи яке, дитина зможе насолодитися процесом: маленький художник зуміє спонтанно виразити свій внутрішній світ, без усіляких настанов і організації з боку дорослих.

«Робимо напис для інтер'єру в техніці стрінг-арт». https://childdevelop.com.ua/practice/1981/ Цей проект допоможе зробити нескладний, але ефектний декор для дитячої кімнати. Процес складається з двох частин: забивання цвяшків і натягування ниток. Якщо перший процес краще виконувати дорослій людині, то малеча легко справиться з другим. Робота закріплює знання кольорів, тренує моторику, вдосконалює посидючість і розвиває естетичне бачення.

«Браслет із булавок і бісеру власними руками». https://childdevelop.com.ua/practice/1967/ Таке завдання, що передбачає роботу з бісером, допоможе створити стилізований наручний браслет, який прекрасно впишеться в дитячий стиль. Все що вам треба — гарний настрій, трохи часу і мінімальний набір матеріалів. Бонусом до красивої прикраси стане тренування дрібної моторики дитини.

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ

Завдання у невимушеній і захоплюючій формі розвиватимуть уяву та фантазію учнів початкової школи та допоможуть розкрити індивідуальність кожної дитини.

«Кольорові сни». https://childdevelop.com.ua/worksheets/2142/ Завдання забезпечує дитині можливість проявляти себе, створюючи власні неповторні витвори мистецтва.

«Доповни сюжет малюнка». https://childdevelop.com.ua/worksheets/2519/ Завдання побудоване таким чином, аби лише трохи підштовхнути дитину у світ чарівництва й мрій, а далі – ведуча роль належить виключно їй.

«Домалюй відсутні частини малюнка». https://childdevelop.com.ua/worksheets/2782/ Завдання допоможе розвинути спостережливість і кмітливість, логічне та творче мислення, уміння робити умовиводи й ретельно аналізувати сюжетні елементи запропонованого зображення.

«Домалюй казкового персонажа». https://childdevelop.com.ua/worksheets/2506/ Особливістю завдання є те, що в ньому намальована лише частина малюнка, що покликана пробудити фантазію дитини й надихнути її на реалізацію творчого задуму.

«Увага, розшук! Малюємо персонажів». https://childdevelop.com.ua/worksheets/2576/ Завдання має дещо незвичну форму, оскільки покликане розбурхати фантазію та уяву дитини, надаючи їй змогу творчо проявити себе. Під час виконання завдань дитина залучатиме знання, здобуті під час читання казок та перегляду мультфільмів, а також власні уявлення про те, як мають виглядати казкові персонажі, запропоновані їй для малювання.

«Вивчаємо фразеологізми». https://childdevelop.com.ua/worksheets/2376/ Завдання сприятиме розвитку багатого і зв’язного мовлення, адже пропонує дитині у цікавій і незвичній формі поміркувати над запропонованими фразеологізмами та вивчити їхнє значення.

«Створіть власний календар». https://childdevelop.com.ua/worksheets/1071/ Це завдання дозволить покращити орієнтацію дитини в календарі, розвиватиме дрібну моторику та вміння підбирати потрібні кольори.

«Малювання по крапках». https://childdevelop.com.ua/worksheets/1608/ Це завдання стане гарним помічником у розвитку в дитини чіткої координації дрібних рухів та просторового сприйняття. Виконуючи завдання, дитина тренуватиме всі функції уваги, навички рахунку та зорову пам’ять.

«Малюємо по клітинках». https://childdevelop.com.ua/worksheets/1385/ Це завдання сприятиме розвитку навичок письма, дрібної моторики та координації рухів, а також уваги та просторової орієнтації. 


Джерело: Освіта.ua

0 коммент.:

Дописати коментар